Samenwerkingsverband GZ psychologen, psychotherapeut en psychiater

Even voorstellen

Een korte introductie

Klik op een naam voor meer informatie.

  1. Janneke Boogaard
  2. Heleen Mateboer
  3. Talitha van Neerbos
  4. Aline Terpstra

Aline Terpstra

Aline Terpstra (1970) is BIG-geregistreerd GZ- en eerstelijnspsycholoog. Als eerstelijnspsycholoog behandelt zij een breed scala aan psychische klachten.  Zij maakt gebruikt van diverse methoden  therapeutische invalshoeken, waaronder de cognitieve, schematherapeutische, EMDR en andere methoden voor traumaverwerking. Zij werkt met tieners, (jong)volwassenen en echtparen. Het is mogelijk gesprekken in het Engels te voeren.

Aline  studeerde Geestelijke Gezondheidskunde aan de Universiteit van Maastricht. Daarnaast studeerde zij HBO-theologie aan het Bijbelinstituut in Heverlee (Belgie). Later volgde zij de opleiding tot GZ-psycholoog en de registratie voor eerstelijnspsycholoog. Zij was jaren werkzaam als teamleider in de zorg voor ondermeer dak- en thuisloze psychiatrische en verslaafde vrouwen. Vanaf 2003 werkt zij bij praktijk Phullon, daarnaast heeft zij een eigen praktijk op IJburg.

BIG 49061700325
KvK 34348068
Lidmaatschappen: LVVP, vereniging voor EMDR, CVPPP, visitatiecertificaat LVPP aanwezig

Kwaliteitsstatuut Aline Terpstra

Heleen Mateboer

Heleen Mateboer (1965)

Heleen Mateboer (1965) heeft klinische psychologie gestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen. Na haar studie is zij eerst een aantal jaren werkzaam geweest bij de zendingsorganisatie ‘Youth with a Mission’. Sinds de start van de praktijk in 1999 is zij werkzaam bij praktijk Phullon.
Daarnaast is zij getrouwd en moeder van 5 mooie dochters.

Heleen heeft een BIG registratie als GZ-Psycholoog, met specialisatie voor de eerste lijn.
Zij werkt generalistisch (met mensen met uiteenlopende problematieken vanuit verschillende invalshoeken), met een systeem therapeutisch accent, wat inhoudt dat ik een mens altijd zie in de context van zijn/haar relaties. Traumatherapie, o.a. door middel van EMDR, behoort tot de mogelijkheden, evenals Schematherapie.

Heleen werkt met (jong)volwassenen, zowel individueel als met echtparen (veelal middels EFT).
Het is mogelijk om gesprekken in het Engels te voeren.

Talitha van Neerbos

Talitha van Neerbos (1969) heeft medicijnen gestudeerd aan de UvA, heeft haar opleiding tot psychiater gedaan bij Mentrum/Arkin in Amsterdam en heeft haar opleiding afgerond bij Triversum in Alkmaar tot kinder- en jeugdpsychiater.

Zij is BIG geregistreerd als ( kinder en jeugd) psychiater. Tussendoor heeft zij enkele jaren gewerkt met asielzoekers en vluchtelingen. Door de ervaring binnen kinder- en jeugdpsychiatrie heeft zij affiniteit met ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD en autisme, zowel bij jongeren als volwassenen.

Naast psychotherapie kan er bij haar ook alleen een diagnostisch of medicatie consult worden aangevraagd. Sinds januari 2012 werkt zij in de praktijk Phullon. Ze werkt in principe met kinderen vanaf 6 jaar, tieners en volwassenen.

Echter op dit moment heeft zij geen contract met de gemeente Amsterdam voor kinderen en jeugdigen.

 

Janneke Boogaard

Janneke Boogaard (1957) is arts-psychotherapeut, BIG geregistreerd. In haar opleiding tot psychotherapeut lag het accent op de psychodynamische (de mens in de context van zijn levensgeschiedenis en innerlijke dynamiek) en systeemtherapeutisch benadering (de mens in de context van zijn/haar relaties, thuis, op het werk, enz…).

Dit betekent dat u bij haar terecht kunt voor een breed scala van problemen. Als psychotherapeut is zij niet alleen gericht op het verhelpen van de klachten maar ook op het leren begrijpen en veranderen van de onderliggende patronen die tot de klachten hebben geleid en zodoende u te helpen als mens verder in ontwikkeling te komen. Zij werkt met (jong)volwassenen, echtparen en gezinnen. Het is mogelijk om gesprekken in het Engels te voeren.

Janneke heeft medicijnen gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Vervolgens heeft ze haar Masters in Counseling gehaald aan de University of the Nations in Hawaii en deed ze haar opleiding psychotherapie bij het RINO- Noord-Holland. Zij startte in 1999 de praktijk Phullon.

Kwaliteitsstatuut Janneke Boogaard

Privacy-statement Janneke Boogaard