Samenwerkingsverband GZ psychologen, psychotherapeut en psychiater

Even voorstellen

Een korte introductie

Klik op een naam voor meer informatie.

  1. Janneke Boogaard
  2. Heleen Mateboer
  3. Talitha van Neerbos
  4. Aline Terpstra
  5. Barbara Vegter
 
 

Aline Terpstra

Aline Terpstra (1970) is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog. Als Gz-psycholoog behandelt zij een breed scala aan psychische klachten.  Zij maakt gebruikt van diverse methoden  therapeutische invalshoeken, waaronder de cognitieve, schematherapeutische, EMDR en andere methoden voor traumaverwerking. Zij werkt met tieners, (jong)volwassenen en echtparen. Het is mogelijk gesprekken in het Engels te voeren.

Aline  studeerde Geestelijke Gezondheidskunde aan de Universiteit van Maastricht. Daarnaast studeerde zij HBO-theologie aan het Bijbelinstituut in Heverlee (Belgie). Later volgde zij de opleiding tot GZ-psycholoog. Zij was jaren werkzaam als teamleider in de zorg voor onder meer dak- en thuisloze psychiatrische en verslaafde vrouwen. Vanaf 2003 werkt zij bij praktijk Phullon, daarnaast heeft zij een eigen praktijk op IJburg.

BIG registratie nummer : 49061700325
KvK : 34348068
Lidmaatschappen : LVVP, vereniging voor EMDR, CVPPP, visitatiecertificaat LVPP aanwezig

Kwaliteitsstatuut Aline Terpstra

 

Barbara Vegter

Barbara Vegter (1968) is kindercoach en gezinscoach. Barbara werkt veel met (pleeg)-gezinnen waar geen verbinding meer lijkt te zijn. Ze werkt met het hele gezin het liefst bij jullie thuis of buiten. De ene keer allemaal tegelijk en de andere keer alleen de ouders of een kind. Zij werkt met verschillende methodes. Ze werkt samen met Fun Forest.

Kernwoorden zijn: verbinding, buiten, traumaverwerking, HSP

Barbara heeft de opleiding kindercoach gedaan bij Sonneveld opleidingen en de opleiding gezinscoach bij Jolijn Hendriks. Vanaf 2022 werkt ze via Phullon. Ze is sinds 2001 pleegmoeder, sinds 2006 van 4 kinderen en heeft een eigen praktijk in Amsterdam

KVK nummer: 82403872

Lid van Adiona beroepsorganisatie van kinder- en gezinscoaches

Meer informatie is te vinden op de volgende website:  http://www.paraplucoaching.nl/ 

 

 

Heleen Mateboer

Vanaf februari 2024 ben ik in dienst bij een andere werkgever en is mijn eigen praktijk bij Phullon helaas beëindigd. Mocht u/je op zoek zijn naar specifiek christelijke hulpverlening kan ik u verwijzen naar mijn collega’s van Eliagg, op www.eliagg.nl. Ik hoop dat zij u/jou verder kunnen helpen.

 

 

 
 

Talitha van Neerbos

Talitha van Neerbos (1969) heeft medicijnen gestudeerd aan de UvA, heeft haar opleiding tot psychiater gedaan bij Mentrum/Arkin in Amsterdam en heeft haar opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater.afgerond bij Triversum in Alkmaar. 

Zij is BIG geregistreerd als ( kinder- en jeugd) psychiater. Tussendoor heeft zij enkele jaren gewerkt met asielzoekers en vluchtelingen. Door de ervaring binnen kinder- en jeugdpsychiatrie heeft zij affiniteit met ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD en autisme, zowel bij jongeren als volwassenen.

Op dit moment werkt zij alleen als consulent voor collega’s van Eliagg voor medicatie of diagnostiek. De praktijk is afgebouwd naar 1 dag per 2 weken.

Psychotherapie is niet langer meer mogelijk.

Diagnostiek en behandeling voor kinderen en tieners is niet langer mogelijk doordat zij geen contract heeft met de gemeente Amsterdam.

BIG registratie nummer als psychiater: 59048189301 
KvK : 54096766  
Lidmaatschappen : NVvP, CVPPP

Kwaliteitsstatuut Talitha van Neerbos

 

 

Janneke Boogaard

Janneke Boogaard (1957) is arts-psychotherapeut, BIG geregistreerd. In haar opleiding tot psychotherapeut lag het accent op de psychodynamische (de mens in de context van zijn levensgeschiedenis en innerlijke dynamiek) en systeemtherapeutisch benadering (de mens in de context van zijn/haar relaties, thuis, op het werk, enz…).

Dit betekent dat u bij haar terecht kunt voor een breed scala van problemen. Als psychotherapeut is zij niet alleen gericht op het verhelpen van de klachten maar ook op het leren begrijpen en veranderen van de onderliggende patronen die tot de klachten hebben geleid en zodoende u te helpen als mens verder in ontwikkeling te komen. Zij werkt met (jong)volwassenen, echtparen en gezinnen. Het is mogelijk om gesprekken in het Engels te voeren.

Janneke heeft medicijnen gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Vervolgens heeft ze haar Masters in Counseling gehaald aan de University of the Nations in Hawaii en deed ze haar opleiding psychotherapie bij het RINO- Noord-Holland. Zij startte in 1999 de praktijk Phullon.

BIG registratie nummer psychotherapeut : 59020029816   
BIG registratienummer arts : 89020029801 
KvK : 34378410   
Lidmaatschappen : LVVP, CVPPP

Kwaliteitsstatuut Janneke Boogaard

Privacy-statement Janneke Boogaard