Samenwerkingsverband GZ psychologen, psychotherapeut en psychiater

Even voorstellen

Een korte introductie

Klik op een naam voor meer informatie.

  1. Janneke Boogaard
  2. Heleen Mateboer
  3. Talitha van Neerbos
  4. Juan Sarmiento
  5. Aline Terpstra

Aline Terpstra

Aline Terpstra (1970) is BIG-geregistreerd GZ- en eerstelijnspsycholoog. Als eerstelijnspsycholoog behandelt zij een breed scala aan psychische klachten.  Zij maakt gebruikt van diverse methoden  therapeutische invalshoeken, waaronder de cognitieve, schematherapeutische, EMDR en andere methoden voor traumaverwerking. Zij werkt met tieners, (jong)volwassenen en echtparen. Het is mogelijk gesprekken in het Engels te voeren.

Aline  studeerde Geestelijke Gezondheidskunde aan de Universiteit van Maastricht. Daarnaast studeerde zij HBO-theologie aan het Bijbelinstituut in Heverlee (Belgie). Later volgde zij de opleiding tot GZ-psycholoog en de registratie voor eerstelijnspsycholoog. Zij was jaren werkzaam als teamleider in de zorg voor ondermeer dak- en thuisloze psychiatrische en verslaafde vrouwen. Vanaf 2003 werkt zij bij praktijk Phullon, daarnaast heeft zij een eigen praktijk op IJburg, zie www.gzpsychologenijburg.nl

.

Kwaliteitsstatuut Aline Terpstra

Heleen Mateboer

Heleen Mateboer (1965) heeft klinische psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie is zij eerst een aantal jaren werkzaam geweest bij de zendingsorganisatie “Youth with a Mission”. Sinds de start van de praktijk in 1999 is zij werkzaam bij de praktijk Phullon.

Zij is gezondheidszorgpsycholoog BIG met specialisatie voor de eerste lijn. Heleen werkt generalistisch met een systeem therapeutisch accent. Ook traumatherapie door middel van o.a. EMDR behoort tot de mogelijkheden.

Zij werkt met (jong)volwassenen en met echtparen. Het is mogelijk om gesprekken in het Engels te voeren.

Kwaliteitsstatuut Heleen Mateboer

Privacy-statement Heleen Mateboer

Talitha van Neerbos

Talitha van Neerbos (1969) heeft medicijnen gestudeerd aan de UvA, heeft haar opleiding tot psychiater gedaan bij Mentrum/Arkin in Amsterdam en heeft haar opleiding afgerond bij Triversum in Alkmaar tot kinder- en jeugdpsychiater.

Zij is BIG geregistreerd als ( kinder en jeugd) psychiater. Tussendoor heeft zij enkele jaren gewerkt met asielzoekers en vluchtelingen. Door de ervaring binnen kinder- en jeugdpsychiatrie heeft zij affiniteit met ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD en autisme, zowel bij jongeren als volwassenen.

Naast psychotherapie kan er bij haar ook alleen een diagnostisch of medicatie consult worden aangevraagd. Sinds januari 2012 werkt zij in de praktijk Phullon. Ze werkt in principe met kinderen vanaf 6 jaar, tieners en volwassenen.

Echter op dit moment heeft zij geen contract met de gemeente Amsterdam voor kinderen en jeugdigen.

Sarmiento

Belangrijk: vanaf 01 januari 2021 zal Juan alleen in de nieuwe praktijk in Hoofddorp clienten aannemen. Voor informatie kunt u direct contact met hem opnemen via mobielnummer: 0640367535.

Nieuw adres vanaf 04 januari 2021: | Regus Hoofddorp Azura Saturnusstraat 46-62 2132 HB Hoofddorp Office 014 Telefoonnummer: 023-7993004

 


Juan E. J. Sarmiento Rodríguez (1968) is GZ psycholoog en heeft aan de “Universidad Central de Venezuela”, Universiteit van Amsterdam en aan de Vrije Universiteit Amsterdam gestudeerd. Zijn werk richt zich op het gebied van angst- en stemmingsstoornissen en andere psychologische aandoeningen die worden veroorzaakt door grote veranderingen in het leven. Hij heeft ervaring met het werken met mensen uit verschillende culturen en de mogelijke problematiek die dat met zich meebrengt, zoals acculturatieproblematiek, problemen in biculturele relaties, enz… Hij maakt gebruik van, onder andere, cognitieve gedragstherapeutische technieken en EMDR.

Juan is psycholoog NIP en lid van de VGCT. Hij kan de behandelingen (individueel of voor echtparen) in Nederlands, Engels en Spaans verrichten.

In 2016 en 2017 zijn er BGGZ en contracten met alle zorgverzekeraars. Het overig zorgproduct tarief is ongeveer € 95,00. Andere tarieven zijn via deze link te raadplegen.

Kwaliteitsstatuut Juan Sarmiento

Privacy-statement Juan Sarmiento

Janneke Boogaard

Janneke Boogaard (1957) is arts-psychotherapeut, BIG geregistreerd. In haar opleiding tot psychotherapeut lag het accent op de psychodynamische (de mens in de context van zijn levensgeschiedenis en innerlijke dynamiek) en systeemtherapeutisch benadering (de mens in de context van zijn/haar relaties, thuis, op het werk, enz…).

Dit betekent dat u bij haar terecht kunt voor een breed scala van problemen. Als psychotherapeut is zij niet alleen gericht op het verhelpen van de klachten maar ook op het leren begrijpen en veranderen van de onderliggende patronen die tot de klachten hebben geleid en zodoende u te helpen als mens verder in ontwikkeling te komen. Zij werkt met (jong)volwassenen, echtparen en gezinnen. Het is mogelijk om gesprekken in het Engels te voeren.

Janneke heeft medicijnen gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Vervolgens heeft ze haar Masters in Counseling gehaald aan de University of the Nations in Hawaii en deed ze haar opleiding psychotherapie bij het RINO- Noord-Holland. Zij startte in 1999 de praktijk Phullon.

Kwaliteitsstatuut Janneke Boogaard

Privacy-statement Janneke Boogaard